Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Δολοφόνοι !!!!!!



Επιβεβαιώνει τη συνομιλία του με την Κ. Άστον ο Εσθονός υπουργός Εξωτερικών
Russia Today: Eλεύθεροι σκοπευτές έδρασαν με εντολή της αντιπολίτευσης στην Πλατεία Ανεξαρτησίας


Συνομιλία που δείχνει ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές που πυροβολούσαν αδιακρίτως στους διαδηλωτές της πλατείας Ανεξαρτησίας εκτελούσαν διαταγές των ηγετών της αντιπολίτευσης, μεταδίδει το Russia Today.

Η συνομιλία που φέρεται να γίνεται μεταξύ της Κάθριν Άστον, επικεφαλής για την Εξωτερική πολιτική της Ε.Ε. Και του Εσθονού υπουργού Εξωτερικών, Urmas Paet, χρονολογείται από τις 26 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με το RIA-Novosti ο U. Paet επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα της συνομιλία, ωστόσο, δεν έκανε περαιτέρω σχόλια λέγοντας ότι πρέπει να ακούσει πρώτα την ηχογράφηση.

"Η συζήτησή μου με την Άστον έγινε την προηγούμενη εβδομάδα αφότου επέστρεψα από το Κίεβο" εξήγησε ο Εσθονός υπουργός.

Στη συνομιλία, ο Πάετ, υποστηρίζει ότι διάβασε έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν ότι η ουκρανική αντιπολίτευση βρίσκεται πίσω από τους ελεύθερους σκοπευτές, πως οι ηγέτες των κινητοποιήσεων της πλατείας Ανεξαρτησίας τους προσέλαβε για να σκοτώσουν διαδηλωτές.

«Είναι ολοένα πιο κατανοητό ότι πίσω από τους ελεύθερους σκοπευτές δεν ήταν ο Γιανουκόβιτς, αλλά ήταν κάποιος από τον νέο συνασπισμό», ακούγεται να λέει ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος αιτιολογεί όσα ισχυρίζεται τονίζοντας πως κανείς από την αντιπολίτευση δεν έδωσε το «πράσινο φως» για τη διενέργεια ερευνών σχετικά με τους θανάτους των διαδηλωτών.

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως μία γιατρός με την οποία είχε επικοινωνία του έδειξε φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι οι αντικυβερνητικοί και οι αστυνομικοί που έπεσαν νεκροί από σφαίρες, σκοτώθηκαν από την ίδια ομάδα ανθρώπων, «από τους ίδιους σκοπευτές».

Η Κάθριν Άστον από την πλευρά της απάντησε: «Αυτό είναι τρομερό [...] Πιστεύω ότι πρέπει να το ερευνήσουμε. Δεν το είχα αντιληφθεί. Έχει ενδιαφέρον. Θεέ μου».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Russia Today, η συνομιλία πραγματοποιήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών της Εσθονίας στο Κίεβο, τη στιγμή που η ένταση ανάμεσα σε αντικυβερνητικούς και τις δυνάμεις του Γιανουκόβιτς είχαν φτάσει στο απόγειό τους.

Την ίδια στιγμή, το ρωσικό πρακτορείο αναφέρει πως το ηχητικό αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο από αξιωματούχους των Υπηρεσιών Ασφάλειας της Ουκρανίας, που παραμένουν πιστές στον ανατραπέντα πρόεδρο της χώρας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, οι οποίοι παρακολούθησαν το τηλεφώνημα ανάμεσα στην Άστον και τον Πάετ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου