Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Αιντε ντε αιντε !!!!!!!! Επιτέλους !!!!!!
Μέχρι το Πάσχα θα δοθεί στην κυκλοφορία ο νέος άξονας Ναύπλιο-Επίδαυρος, ένας δρόμος που για δέκα χρόνια βρίσκεται σε εκκρεμότητα, δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, σε συνέντευξή του στο δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης. Πρόσθεσε μάλιστα ότι χθες ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης υπέγραψε την περιβαλλοντική μελέτη του τμήματος Αρκαδικού- Αγίας Ελεούσας και σημείωσε ότι ο δρόμος αυτός είναι πολύ σημαντικός, «γιατί μας φέρνει πιο κοντά με την Ανατολική Πελοπόννησο, μία ιδιαίτερα τουριστικά αναπτυσσόμενη περιοχή, όπως είναι το Πόρτο Χέλι και η ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας, καθώς και με σημαντικά μνημεία πολιτισμού, όπως αυτά της Επιδαύρου».

Ο περιφερειάρχης μιλώντας για τα έργα, ανέφερε ότι σε λίγες εβδομάδες θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και θα έχει δοθεί στην κυκλοφορία η παράκαμψη Βουτιάνων επί της Εθνικής Οδού Τρίπολης- Σπάρτης. Υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα προβληματικό έργο που «κληρονόμησε» η περιφέρεια Πελοποννήσου, η συνολική αποκατάσταση του οποίου, σύμφωνα με τις μελέτες των ειδικών, θα έφθανε κοντά τα 30 εκατ. ευρώ. Τώρα, είπε, το έργο εκτελείται και ολοκληρώνεται με 2,5 εκατ. από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Όπως πρόσθεσε, η πρώτη φάση του έργου εκτελέστηκε πέρυσι και αυτή την περίοδο ολοκληρώνονται τα τελευταία 70 προβληματικά μέτρα, ενώ τόνισε πως είναι ιδιαίτερης σημασίας έργο για τη Λακωνία, δεδομένου ότι αποφεύγονται το χωριό και οι στροφές των Βουτιάνων και προσεγγίζεται η Σπάρτη γρηγορότερα και με περισσότερη ασφάλεια.

Ο κ. Τατούλης, αναφορικά με τον νομό Λακωνίας, επισήμανε ότι προχωρούν οι διαδικασίες για το νέο αρχαιολογικό μουσείο Σπάρτης, στο οικόπεδο που αγοράστηκε επί δικής του θητείας στο υπουργείο Πολιτισμού και αυτή την περίοδο είπε, πραγματοποιούνται, έπειτα από δύο χρόνια καθυστερήσεων των αρχαιολογικών υπηρεσιών, επί του οικοπέδου διερευνητικές ανασκαφικές εργασίες τις οποίες και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια. «Είμαστε είπε, σε απόλυτη συνεννόηση μόλις τελειώσει η έρευνα να προχωρήσουμε στη μελέτη» και συμπλήρωσε ότι έχει αναθερμανθεί το ενδιαφέρον του Ιδρύματος Νιάρχου για την κατασκευή του Μουσείου. Τόνισε ότι δεν μπορεί η ιστορικότερη πόλη, η πιο αναγνωρίσιμη πόλη της περιφέρειας Πελοποννήσου στη διεθνή κοινότητα, η Σπάρτη, να μην έχει το Μουσείο που αρμόζει στην ιστορία και στον πολιτισμό της.

Τέλος, πρόσθεσε ότι στον τομέα του πολιτισμού έχουν ενταχθεί έργα ύψους 67 εκατ. ευρώ σε όλη την Πελοπόννησο.

Πάμε δυνατά ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου