Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Τα κουρέλια του ΒΡΩΜΟΠΑΣΟΚ

Από το CAPITAL.gr  22/04/2014
Άρθρο του Κώστα  Στούπα



Τα «κουρέλια» τραγουδάνε ακόμη…

Είναι γνωστή η «αλλεργία» της ελληνικής αριστεράς στις ιδιωτικοποιήσεις και το επιχειρείν εν γένει. Εξάλλου το γεγονός πως η Ελλάδα είναι μια από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης (μόνο οι πρώην σοβιετικές παραμένουν ακόμη φτωχότερες) δεν είναι άσχετο με την εχθρότητα προς το ιδιωτικό επιχειρηματικό κέρδος που έχει επιβάλλει στην χώρα η κυρίαρχη αριστερή ιδεολογία.

Εχθρικό περιβάλλον προς το επιχειρείν και φιλικό περιβάλλον προς την πελατοκρατία, την κομματοκρατία και τον παρασιτισμό: αυτό είναι το μοντέλο της ελληνικής χρεοκοπίας.

Τέσσερα χρόνια μετά τη χρεοκοπία, υπό τη δαμόκλειο σπάθη ενός μνημονίου, το πολιτικό σύστημα προσπαθεί να διασώσει αυτούς που έχει διορίσει και συνεχίζουν να  το ψηφίζουν,  σε βάρος της κοινωνίας.

Προσέξτε την περίπτωση της  εναλλακτικής πρότασης για την αξιοποίηση του ΟΛΘ που παρουσίασε την εβδομάδα που πέρασε, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής της πρότασης του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

«Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι έχουμε καταθέσει διαφορετική ολοκληρωμένη πρόταση για την αναβάθμιση και αξιοποίηση του Λιμανιού, που προβλέπει πώληση ποσοστού μετοχών (ως 24%) και παραχώρηση δραστηριοτήτων, κάτι που μεγιστοποιεί το αποτέλεσμα για το Δημόσιο, οδηγώντας σε μακροχρόνια ανάπτυξη όπως προβλέπει και η Προγραμματική Συμφωνία ΝΔ- ΠΑΣΟΚ για την Κυβέρνηση.

Το ΠΑΣΟΚ δηλώνει την αντίθεσή του με την πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ και μετά τη διαδικασία της Βουλής θα αναπτύξει πολιτικές πρωτοβουλίες για την υιοθέτηση της εναλλακτικής μας πρότασης, στην οποία συγκλίνει το σύνολο σχεδόν των παραγωγικών φορέων της πόλης...».

Ποιο είναι το μοντέλο που προτείνει ο εκπρόσωπος του κόμματος που φέρνει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την ελληνική οικονομική, ηθική και πολιτική χρεοκοπία;

Το μοντέλο του ΟΛΠ που υπάρχει για να συντηρεί πλουσιοπάροχα περί τους 1.000-1.500 πελάτες με τα λεφτά που εισπράττει σαν ενοίκιο από την παραχώρηση των προβλητών 2 και 3 στην Cosco.
Το χρόνο που πέρασε ο ΟΛΠ εμφάνισε κέρδη περί τα 8 εκατ. έχοντας εισπράξει ενοίκιο από την Cosco περί τα 34 εκατ. ευρώ. Δηλαδή επί τις ουσίας από τη λειτουργία του εμφάνισε ζημιές περί τα 26 εκατ. ευρώ.

Αν δεν είχε παραχωρήσει τους προβλήτες δεν θα είχε να καταβάλει μισθούς.

Οι πελάτες που έχουν διορίσει τα κόμματα στο λιμάνι μοιράστηκαν όχι μόνο τα έσοδα από τις δραστηριότητες του ΟΛΠ αλλά και τη μερίδα του λέοντος από το «ενοίκιο» της Cosco. Τα έσοδα αυτά έπρεπε να πάνε στο δημόσιο ταμείο για να καλύψουν τις ανάγκες για συντάξεις, λειτουργία των σχολείων ή να ελαφρύνουν τους φόρους.

Είναι ντροπή τέσσερα χρόνια μετά τη χρεοκοπία το πολιτικό προσωπικό της χώρας να πολιτεύεται με μοναδικό γνώμονα το στενό συμφέρον των πελατών του και όχι της κοινωνίας που λυγίζει από τους φόρους, το 1,5 εκατ. ανέργων και των δεκάδων χιλιάδων που ψάχνουν τα σκουπίδια...

Δυστυχώς τα «κουρέλια» του ελληνικού σοσιαλισμού τραγουδάνε ακόμα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου