Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Παραλιακός δρόμος ΦΟΥΚΙΑΝΟΣ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ
Αχ Ελλαδιτσα τι τραβάς 
Διαβάστε για να καταλάβετε τι σημαίνει ανάπτυξη .Χρειάστηκαν δύο δημοπρατήσεις για να φτάσουμε τελικά στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού του Υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών, για το μεγάλο οδικό έργο για την κατασκευή του τμήματος Φωκιανός-η Κυπαρίσσι του οδικού άξονα Μύλοι-Άστρος-Λεωνίδιο-Φωκιανός-Κυπαρίσσι. Το έργο έχει μήκος 20χλμ.

Το έργο δημοπρατήθηκε στις 2 Απριλίου 2013  όπου ο διαγωνισμός απέβη άκαρπος και τελικά έγινε νέα δημοπράτηση στις 17 Απριλίου. Ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία ΣΧΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 12.479.674,80 ευρώ και η διάρκεια υλοποίησης της σύμβασης είναι 24 μήνες από την ανάθεση της σύμβασης. Αν όλα πάνε καλά τα έργα θα ξεκινήσουν στο δεύτερο εξάμηνο φέτος και θα ολοκληρωθούν 2 χρόνια μετά.

Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ενίσχυση της προσπελασιμότητας με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Αντικείμενο του έργου αποτελεί η κατασκευή του δρόμου Κυπαρίσσι – Φωκιανός, που αποτελεί τμήμα του δρόμου Μύλοι – Κυβέρι – Άστρος – Τυρός – Λεωνίδιο – Φωκιανός – Κυπαρίσσι.
Ο δρόμος ξεκινά από τη βόρεια πλευρά του Οικισμού Κυπαρίσσι και κατευθύνεται βόρεια, καταλήγοντας στον όρμο Φωκιανού. Ο δρόμος χωροθετείται στην ανατολική πλευρά της Πελοποννήσου και ανατολικά του Πάρνωνα, χαράσσεται παράλληλα στην ακτή και ενώνει, ανατολικά, το Νομό Λακωνίας με το Νομό Αρκαδίας.

Το συνολικό μήκος της υπό κατασκευής οδού είναι 19.779,50 μέτρα και θα εκτελεσθούν εργασίες, χωματουργικών, τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, σήμανσης και ασφάλισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου