Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Και τώρα τα πρώτα εγκαίνια .

Εδώ πανηγύρια και χαρές για τον δρόμο που θα δώσει ανάπτυξη .
Δεν ξέρω άμα έχετε άποψη για την περιοχή αλλά θα σας πω ότι ο συγκεκριμένος δρόμος οδηγεί στο απόλυτο πουθενά
Οι αλήτες πετάνε λεφτά στο πουθενά .
Για να καταλάβετε φτιάχνουν ένα δρόμο για γίδια την στιγμή που για να πας στο Λεωνίδιο κανείς ασκήσεις θανάτου .Ξεκινά η κατασκευή του οδικού άξονα Φωκιανός - Κυπαρίσσι

Εγκαταστάθηκε η ανάδοχος εταιρεία και ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του οδικού άξονα Φωκιανός - Κυπαρίσσι, που είναι η απαρχή κατασκευής του νοτιοανατολικού άξονα της Πελοποννήσου, που θα ενώσει με την ολοκλήρωσή του την Κυνουρία με την ανατολική Λακωνία, δίνοντας πρόσβαση στο Λεωνίδιο και τα χωριά της Τσακωνιάς προς νότο.

«Ευθύνη μας είναι να ενώσουμε το σύνολο της νοτιοανατολικής Πελοποννήσου και σήμερα κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα», δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την εγκατάσταση της αναδόχου εταιρείας και την έναρξη των εργασιών του οδικού τμήματος. Ο Πέτρος Τατούλης σημείωσε ότι πρόκειται για ένα δύσκολο έργο, που αποτελούσε για 20ετίες προσδοκία και μόνο, ενώ πρόσθεσε ότι το σχέδιο της Περιφέρειας για ολοκλήρωση του παραλιακού άξονα της Πελοποννήσου, ως το Γύθειο, την Αρεόπολη και την Καλαμάτα θα ολοκληρωθεί, αφού έχει προκηρυχθεί το σύνολο των μελετών για την κατασκευή του νοτιοανατολικού άξονα, ώστε βήμα - βήμα να υλοποιείται αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο.

Από πλευράς Δήμου Μονεβασιάς η αντιδήμαρχος Ζάρακα Παναγιώτα Πριφτάκη, δήλωσε ότι πολλές φορές άκουσε ο τόπος για αυτό το έργο, τώρα όμως μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης και αναφέρθηκε στη συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια, η οποία έχει αποδώσει πολλά έργα για το Δήμο. Ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Ιωάννης Μαρνέρης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «άρχισε η υλοποίηση ενός ονείρου» και χαρακτήρισε κεφάλαιο ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής το δρόμο αυτό.

Τέλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου επιθεώρησε στο Κυπαρίσσι το έργο του παραλιακού δρόμου, που υλοποίησε η Περιφέρεια και κατασκευάστηκαν τοίχοι αντιστήριξης με φρεατοπασσάλους και ασφαλοστρώθηκε οδόστρωμα σε μήκος περίπου 600 μέτρων, για την προστασία από την διάβρωση της θάλασσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου